Επαναφορά κωδικού

Τα αποτελέσματα αναζήτησης
09/04/2022

Η ιστορία πίσω από την Renthis2me: Την πρώτη πλατφόρμα ενοικιάσεων αντικειμένων στην Ελλάδα

Ποιο ήταν το ερέθισμα για την ίδρυση της επιχείρησης και τι προσδοκίες είχατε στην αρχή; 

Νότια Κρήτη. Σούρουπο. Θάλασσα. 3 φίλοι συζητάμε για το πως μπορούμε να ζήσουμε μια ζωή́ χωρίς περιορισμούς, όπως την ονειρευόμαστε…

Όντας φοιτητές, είχαμε πολλή ενέργεια, χρόνο και πάθος για νέες περιπέτειες. Όμως, τα χρήματα πολλές φορές στέκονται εμπόδιο στις επιθυμίες μας. Όπως κι εκείνο το απόγευμα του Αυγούστου! Τα χρήματα λίγα για να κάνεις μια φωτογράφιση κάτω από́ τη θάλασσα, χωρίς επαγγελματική́ κάμερα. Λίγα για να πας για κάμπινγκ χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό́. Λίγα για να οργανώσεις ένα ανεπανάληπτο πάρτι που θα το θυμάσαι για όλη σου τη ζωή́. Μας «σκότωνε» η ιδέα ότι μια κιθάρα μας έκλεινε το μάτι σε ένα από́ τα γειτονικά́ σπίτια, σκονισμένη και αναξιοποίητη, ενώ εμείς την θέλαμε τόσο πολύ εκείνη την στιγμή́!

Την ώρα που αναρωτιόμασταν γιατί να μην υπάρχει μια πλατφόρμα όπου όλοι μπορούν να δανείζονται ή να ενοικιάζουν τα αντικείμενά τους, πέρασε από́ μπροστά́ μας μια κοπέλα με την πολυπόθητη κιθάρα στο χέρι. Λίγα λεπτά μετά γίναμε μια παρέα, απολαμβάνοντας την μουσική και το κύμα.

Θέμα τύχης, θα μας πείτε. Γι’ αυτό, λοιπόν, αποφασίσαμε να μην αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους.

Και εγένετο η Renthis2me! Οι προσδοκίες μας παραμένουμε ίδιες από την αρχή μας και αποτελούν μέρος των αξιών μας. Προσδοκίες μας είναι να κάνουμε τις πλούσιες εμπειρίες φθηνές για όλους. 

Σε ποιους απευθύνεστε και τι όφελος μπορεί να έχει κάποιος από την ενοικίαση αντικειμένων;

Βασικός χρήστης της Renthis2me είναι ο άνθρωπος που θέλει να ζει συνεχώς νέες εμπειρίες χωρίς περιορισμούς. Για αυτόν τον λόγο το σλόγκαν είναι το own to share. Tα οφέλη είναι πολλαπλά για όλους τους χρήστες μας. Από την μια πλευρά ο χρήστης που δίνει το αντικείμενο του για ενοικίαση (Owner) κερδίζει έξυπνα χρήματα από αντικείμενα που όλοι έχουμε σπίτι και κάθονται. Από την άλλη εκείνος που τα παίρνει-ενοικιάζει (Renter) μπορεί να δοκιμάσει κάτι πριν το αγοράσει και το σημαντικότερο, να δημιουργήσει νέες στιγμές για εκείνον και τους δικούς του. Ιδιαιτέρως αξιοσημείωτο είναι ότι όλοι μαζί καταπολεμάμε τον υπερκαταναλωτισμό και την κλιματική αλλαγή, καθώς πολλά άτομα μοιράζονται ένα αντικείμενο.  

Ποιοι είναι οι στόχοι και ποιο το όραμα της επιχείρησης;

Το όραμα μας είναι ξεκάθαρο και απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τον τρόπο λειτουργίας μας. Οραματιζόμαστε έναν κόσμο που όλα τα μοιράζεσαι, ένα κόσμο που όλα σου ανήκουν. Αυτή την χρονική περίοδο θέλουμε να δημιουργήουμε ενα ισχυρό community μέσω του website μας. Στην συνέχεια, θα κυνηγήσουμε κάποια χρηματοδότηση που θα μας δώσει την δυνατότητα και την δύναμη να διαφημιστούμε και να αναπτύξουμε το App μας.  

-Πόσο διαφορετικός είναι ο τρόπος δουλειάς σε σχέση με το παρελθόν; Πόσα άτομα δουλεύουν σε εσάς και πως μπορείτε να συντονίζετε διαφορετικούς συνεργάτες, εάν μερικοί δουλεύουν εκτός γραφείου ή και ακόμα σε διαφορετική πόλη/χώρα;

 Αυτή την στιγμή πίσω από την Renthis2me βρίσκονται 3 ιδρυτές, 2 μέντορες, 1 νομικός σύμβουλος και ένας Developer. Είναι πράγματι πρόκληση για εμάς να οργανωνόμαστε και να συντονιζόμαστε καθώς βρισκόμαστε από την Κρήτη μέχρι την Θεσσαλονίκη. Νομίζω ότι το κλειδί στο συγκεκριμένο ζήτημα δεν είναι άλλο από τον επαγγελματισμό. Σιγουρά είναι σημαντικό βέβαια να υπάρχει και η ξεκάθαρη οργανωτική δομή και οι αρμοδιότητες που έχει ο καθένας μας. 

Ποιες θεωρείτε ως σύγχρονες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις;

Στην Renthis2me έχοντας συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα  οικοσυστήματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα  θεωρούμε ότι η αφομοίωση νεών τεχνολογιών όπως AI,blockchain,machine learning είναι μονόδρομος επιτυχίας για τις επιχειρήσεις. Συν τοις άλλοις, το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή είναι μια εξαιρετικά σύνθετη και δύσκολη πρόκληση που δεν πρέπει και κατά την γνώμη μας δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα κράτη μόνα τους χωρίς την βοήθεια των επιχειρήσεων. 

Γυρνώντας πίσω στο χρόνο, υπάρχει κάτι που θα κάνατε/ενεργούσατε διαφορετικά; Πως βλέπετε τον εαυτό σας μετά από ένα διάστημα 5 ετών; Αναμφίβολα έχουμε κάνει λάθη στην πάροδο του χρόνου που μας έχουν στοιχίσει. Λάθη δεν κάνει μόνο εκείνος που δεν κάνει τίποτα. Θα δανειστώ μια φράση που μας είχε πει κάποτε ένας καθηγητής μας στο πανεπιστήμιο, λάθος + λάθος + λάθος= επιτυχία. Πιστεύομε ότι τα λάθη μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της δυνητικής επιτυχίας μας. Σε 5 χρόνια από τώρα θέλουμε να έχουμε καταφέρει να εδραιωθούμε σε όλη την Ελλάδα και να λειτουργούμε και σε χώρες της Ευρώπης. 

 

Απόσπασμα απο συνέντευξη που δόθηκε στο https://www.platform.gr/ 

Κατηγορία: Διάφορα
Κοινοποίηση